Ketahui lebih lanjut mengenai Latar Belakang

Silverspoon International College (SSiC) ditubuhkan pada tahun 2010 dengan tujuan menyediakan latihan vokasional pepejal dalam kursus Seni Kuliner dan Pastry seperti yang diluluskan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) di bawah Kementerian Sumber Manusia, Malaysia.

Semua kursus melibatkan perhubungan rapat dengan Kementerian Sumber Manusia, Kementerian Kebudayaan, Kesenian, & Warisan, Kementerian Belia & Sukan, hotel serta industri pelancongan. Mereka direka bentuk dan diluluskan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (DSD) atau JPK. Kursus-kursus yang ditawarkan adalah berdasarkan kompetensi, yang direka dengan teliti untuk memenuhi Piawaian Kemahiran Pekerjaan Nasional (NOSS), yang disahkan oleh Kerajaan Malaysia. Ia dengan bangganya dimiliki, dibangunkan dan diuruskan oleh lelaki dan wanita yang merupakan profesional industri terkemuka antarabangsa.

Bersama-sama mereka membawa ke dalam kelas keahlian yang tidak dapat dipersoalkan mereka yang akan memberikan pengetahuan kepada pelajar dengan pengetahuan teoritis komprehensif dan pengalaman praktikal yang praktikal untuk mempersiapkan kerjaya yang bermanfaat dalam industri-industri yang dinamik dan menarik masakan, masakan, masakan dan pastri, serta hotel pengurusan.

Silverspoon International College (SSiC) percaya bahawa pengalaman industri sebenar adalah bahagian penting dalam pendidikan perhotelan. Oleh itu, para pelajar akan mempunyai peluang untuk praktikum atau Co-op di pelbagai hotel, restoran, katering penerbangan, dan sebagainya, disusun secara eksklusif oleh SSiC. Untuk menambah keupayaan para graduan kami di dunia antarabangsa, kolej ini juga dilesenkan sebagai pusat eksklusif untuk UK City & Guilds (C & G) yang berprestij untuk pendidikan tinggi melalui pelbagai kursus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, mulai dari Yayasan hingga Diploma dan program Diploma Lanjutan.

GRADUAN SEJAK DITUBUHKAN
INSTRUKTOR YANG DISAHKAN
PELAJAR MENDAFTAR
BILANGAN KURSUS

“Success is all about the vision to see obstacles as OPPORTUNITIES.”

Prof.Zamzani Abdul Wahab (Chef Zam), Principal

City & Guilds (C & G) UK

Kolej kami dilesenkan sebagai pusat latihan eksklusif untuk City & Guilds (C & G) U.k yang berprestij. untuk pendidikan vokasional yang lebih tinggi melalui pelbagai kursus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk menambah kredibiliti kepada graduan kami di tempat perhotelan antarabangsa.

Pengalaman Praktikal

Silverspoon International College (SSiC) percaya bahawa pengalaman industri sebenar adalah bahagian penting dalam pendidikan perhotelan. Pelajar akan mempunyai peluang untuk practicum atau Co-op di pelbagai hotel, restoran, katering penerbangan, dan lain-lain, disusun secara eksklusif oleh SSiC kerana permintaan meningkat untuk lulusan baru untuk mengisi pelbagai jawatan dan bekerja dengan cara mereka melalui pangkat yang berjaya.

Kurus

Kursus-kursus kami bermula dari peringkat asas hingga Diploma dan Diploma Lanjutan. Di samping itu, para pelajar boleh memilih melanjutkan pengajian di University of West London (U.k), atau Johnson & Wales University di (U.S.A).

Pengajar

List of our professional instructors

Menjadi Pengajar

Syazwani

Pastry Instructor

Muhammad Akmal Afiq Bin Burhanuddin

Education Counselor

Rozana Sari Binti Roslan

Culinary Instructor

Siti Aishah Binti Abdul Razak

Culinary Instructor (Level SKM 3)

Saainah Binti Hj Abd Rashid

Human Resources Assistant

Nurul Natasha Hj Sohop

Admin Liaison

Mastura Bte Johari

Purchasing asst

Iylia Nur Binti Mohamad Mashud

Pastry Instructor
WeCreativez WhatsApp Support
Our student support team is here to answer your questions. Ask us anything!
👋 Hi, how can I help?