DAFTAR DAN SERTAI KAMI HARI INI MAKLUMAT LANJUT PENGAMBILAN BARU UNTUK JUN/JULAI 2020. DAFTAR DAN SERTAI KAMI HARI INI PENGAMBILAN BARU UNTUK JUN/JULAI 2020. MAKLUMAT LANJUT MAHIR KOLEJ ANTARABANGSA SENI KULINARI DI SILVERSPOON
KURSUS YANG DITAWARKAN

SENI KULINARI

IKUTI MINAT ANDA

UNTUK SENI KULINARI DAN PASTRI

Kolej Antarabangsa Silverspoon mempunyai reputasi sebagai kolej pemimpin pendidikan dengan program latihan mendalam yang ditawarkan di kolej seni kulinari kami.
KURSUS YANG DITAWARKAN

SENI PASTRI

MAHU KETAHUI LEBIH LANJUT?

BERIKAN MAKLUMAT ANDA

DENGAN KERJASAMA

PELAJAR-PELAJAR KOLEJ ANTARABANGSA SILVERSPOON BOLEH MELANJUTKAN KURSUS IJAZAH DI UNIVERSITI WEST LONDON (U.K), ATAU JOHNSON & WALES UNIVERSITI DI (U.S.A).

KETAHUI LEBIH LANJUT

Kolej Berita

BERITA

Berita

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2020

Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin Daripada Silverspoon International College.

Berita

Ramadan 2020

Berita

Pengambilan Jun/Julai 2020

Daftar sekarang untuk pengambilan Jun/Julai 2020 , sila gunakan borang yang telah kami sediakan dan kami akan maklum balas kepada anda secepat mungkin.

Kolej Resepi

RESEPI

Resepi

Kek Buah Kukus

Acar Rawit Telur Puyuh & Limau Kasturi Chef Zam Bahan-bahan: Minyak masak Bawang merah kisar Bawang putih kisar Halia kisar Cili kisar Belacan Air Sunquick lemon/air asam Jawa/cuka Gula Melaka Garam Bawang merah- dikupas Bawang putih- dikupas Telur burung puyuh- direbus, kupas & goreng hingga kekuningan Limau kasturi- dibelah dua & buang bijinya Cili padi […]

Resepi

Kuih Tepung Kapur Terengganu

Bahan-bahannya:- 3 cawan tepung gandum 2 cawan air 1/2 keping gula melaka 1 sudu kecil kapur sireh air secukupnya kelapa parut garam secukup rasa Cara-caranya:- 1. Masakkan gula melaka dengan air sehingga cair dan sejukkan. 2. Masukkan air gula melaka tadi ke dalam tepung gandum sedikit demi sedikit & dikacau sebati. Pastikan adunan tidak terlalu […]

Resepi

DAGING MASAK HITAM

Bahan-bahan:1 kig daging dipotong 1” kiubSedikit minyak masak untuk menumisBahan Kisar :5- 10 batang serai15 tangkai cili kering4 inci halia muda5-6 biji bawang besar5 biji buah keras1 labu bawang putihBahan perasa :1/2 botol kecil kicap manis2 sudu makan gula5 sudu makan gula merah3 sudu besar asam jawa yang diramas dengan sedikit airSedikit garamBawang besar- dimayangKaedah: […]